#healthyliving

როგორ ჩნდება 2 ტიპის დიაბეტი

ე.ი., პუნქტი 1 – შეიძლება იყოს გენეტიკური მიდრეკილება (არა HLA (ადამიანის ლეიკოციტების ანტიგენი)), მაგრამ თქვენ ბუნებრივია არ იცით ამის შესახებ.

პუნქტი2 – თქვენ ჭამთ ძალიან ბევრს, გაურკვევლად. ყველაფერი მუდმივად მიფრინავს პირის ღრუში: ან თაფლიანი კოვზი, ან ჩიფსი, შემდეგ რამდენიმე პატარა ნაჭერი ჰალვა, შემდეგ კოკა-კოლა, შემდეგ სნეცელი და კარაქიანი პური და  როგორც წესი, ეს ყველაფერი ხდება ერთდროულად და 4-5 ჯერ დღეში , ან თუნდაც 7ჯერ.

საღამოს, როდესაც უკვე 18:00 სთ და თითქოს საკვებზე არც ფიქრობთ, არაფერია გასაკეთებელი და როგორც ყოველთვის, გვინდა რაღაც გავღეჭოთ?

ასეა დღიდან დღემდე, თვითად თვემდე და “თქვენი ცხოვრების საუკეთესო წლები” საკვებზე დახარჯეთ, ჰორმონალური რეგულიაციის დაქვეითებით.

5 წლის ასეთი ცხოვრების შემდეგ, ლეპტინ-გრელინის სისტემა დაიწყებს გაფიცვას და თქვენ ვეღარასოდეს იგრძნობთ ნაყროვანებას.

მოგიწევთ უზომოდ ბევრის ჭამა ან მუდამ გაბრაზებული სიარული.

მე -3 პუნქტი – “ბევრის ჭამა” (ნაყროვანება) იწვევს ინსულინის სეკრეციის ცვლილებას. ის ხშირად და დიდი რაოდენობით გამოიყოფა, ხოლო გარკვეული დროის შემდეგ, სრულიად არაეფექტური  ხდება, რადგან უჯრედები ამას არ გრძნობენ (ინსულინის რეზისტენტულობა).

პუნქტი 4 – სანამ ეს ყველაფერი ხდება, თქვენ ეძებთ ფსიქოლოგებს და დიეტოლოგებს, ამ ყველაფრის მოსაშორებლად. უარესდება განწყობა, არ გაქვთ ძალა, ენერგია მცირდება, წონა კი იზრდება.

ყველაფერს აქვს ახსნა: მიმდინარეობს ენკეფალინების, ენდორფინების  და კუჭ-ნაწლავის ჰორმონების სეკრეციის დარღვევა, სადღაა განწყობა?

მე -5 პუნქტი – სანამ საკუთარ თავს არ გამოუტყდებით, რომ საკვები გამოძრავებთ, ხოლო ჰორმონები გაკონტროლებენ, ორგანიზმში ხდება ინსულინის რეცეპტორების გენის მუტაცია, რომელიც იწვევს ინსულინის დეფიციტს და მალე აბსოლუტურად აღმოფხვრის მას.

ესეც  ყველაფერი. და თქვენი დიაბეტის მქონე ბებია არაფერ შუაშია, ისევე, როგორც შაქარი.

იყავი ზომიერი და შეგნებული საკვებთან.

რაც ადრე მიხვდებით,  მით მეტად გაიხანგრძლივებთ ახალგაზრდობას და შეინარჩუნებთ ჯანმრთელობას.

საავტორო უფლებები. ექიმი–დიეტოლოგი დოქტორი ტოლსტიკოვა.

 

რითია მავნებელი შაქარი?

რატომ უნდა დავიცვათ ზოგჯერ მარხვა?