#superfood, RECIPE / რეცეპტები

რატომ უნდა ვსვათ მატჩას ჩაი?

      მწვანე ჩაის  ფხვნილმა შეწყვიტა ეგზოტიკურ პროდუქტად ყოფნა და თანდათანობით გახდა თანამედროვე ადამიანის ყოველდღიური რაციონის ნაწილი. რატომ?
თუ გსურთ ბედნიერების და ენერგიის გამოსხივება და ასევე სამსახურში მაღალი რეზულტატის მიღება, რაციონში აუცილებლად ჩართეთ მატჩას ჩაი. საქმე იმაშია, რომ ამინომჟავა L-theanine რომელიც მატჩას შემადგენლობაშია, იძლევა ენერგიას, მაგრამ ამავე დროს ამშვიდებს და ზრდის კონცენტრაციას.
მატჩა ყავაზე უკეთესად აფხიზლებს და არ იწვევს ორგანიზმის გაუწყლოებას და სხვა გვერდით მოვლენებს. დილით ერთი მატჩაზე დაფუძნებული სასმელიც კი საკმარისია იმისათვის, რომ სწრაფად შეამჩნიოთ თქვენი კეთილდღეობის პოზიტიური ცვლილებები და იგრძნოთ ძალა და ენერგია.
მატჩას ფხვნილს აქვს დეტოქსის ეფექტი. თუ გსურთ ორგანიზმი ნაზად გაწმინდოთ შლაკებისა და ტოქსინებისგან, ყურადღება მიაქციეთ ამ პროდუქტს და სასმელებს  მის საფუძველზე. მატჩას ეს სასწაულებრივი თვისება განპირობებულია ქლოროფილით,  რომელიც დიდი რაოდენობითაა მის შემადგენლობაში. ქლოროფილი ორგანიზმს ათავისუფლებს მავნე ნივთიერებებისგან და მძიმე მეტალის მარილებსაც კი აშორებს მას. შედეგად, თირკმელებისა და ღვიძლის მუშაობა ნორმალიზდება, რაც შლაკებისა და ტოქსინების გადამუშავების მთავარ ტვირთს იღებს.
მატჩას მწვანე ჩაი – ეფექტური დამხმარეა ჭარბი წონის წინააღმდეგ ბრძოლაში. თუ გსურთ გახდეთ მოხდენილი ფიგურის მფლობელი, დაამატეთ ეს ჩაი თქვენს ყოველდღიურ რაციონს. მატჩა შეიცავს კატეხინებს, რომლებიც, კვლევის თანახმად, აჩქარებს ცხიმის წვის პროცესებს ორგანიზმში და ამშვიდებს მადას. უფრო მეტიც, ფხვნილ მწვანე ჩაიში ეს ნივთიერებები 137-ჯერ მეტია, ვიდრე ფოთოლში. მატჩა შესანიშნავი სასმელია სრულყოფილი ფორმის შესანარჩუნებლად!

როგორ მოვამზადოთ

0.5 ჩაის კოვზს (დაახლოებით 2 გრ) დავასხათ 250 მლ ცხელი, მაგრამ არაადუღებული წყალი (დაახლოებით 70-80 С), სწრაფად ავურიოთ ერთგვაროვან კონსისტენციამდე ქაფის წარმოქმნით.

(!) უფრო რბილი და სასიამოვნო გემო იყნება თუ დაამატებთ ქოქოსის რძე.

არ უნდა მიიღოთ 1 დოზა ჩაიზე მეტი 6-8 საათის განმავლობაში, ჯობია შეიკაოთ თავი მატჩას ჩაის დალევისგან ძილამდე 6 საათით ადრე.


მოსავალს წელიწადში მხოლოდ ერთხელ კრეფენ. მატჩას მომზადება ხდება მოსავლის მოკრეფამდე რამოდენიმე კვირით ადრე, როდესაც ჩაის ბუჩქები იხურება პირდაპირი მზის სხივებისგან. ეს ანელებს ზრდას, ხდის ფოთლებს უფრო მუქს და ამდიდრებს ჩაის ამინომჟავებით, რომლებიც ხდიან მას უფრო ტკბილს. ღია მწვანე ფერი ნიშნავს ფოთლებში ქლოროფილის დიდ შემცველობას.

მატჩას წარმოებისთვის ფოთლებს აშრობენ სწორად, არ გრიხავენ, იღებენ წეროს და ძარღვებს, შემდეგ კი ფქვავენ მას ღია მწვანე, ტალკისნაირ ფხვნილად. შეიძლება დასჭირდეს საათი, რომ დაფქვა 30 გრამამდე მატჩას ჩაი. მატჩას ჩაის უფრო რთული წარმოება ითვალისწინებს მის მაღალ ფასს. მატჩას ჩაის ტრადიციულად მოხმარების გარდა, მას ამატებენ ყავა ლატეში, ყინულიან სასმელებში, რძის და ხილის კოქტეილებში, და ასევე ალკოჰოლურ სასმელებში, როგორიცაა ლიქიორი.

უფრო დეტალურად წაიკითხეთ აქ: