უმი პროდუქტების (ხილი, ბოსტნეული) მოხმარების შემდეგ თქვენ არ იგრძნობთ ძილიანობას. ხილის მოხმარების შემდეგ მცენარეული ენზიმები იწყებენ ამავე ხილის გადამუშავებას, ხოლო ადამიანის ენზიმები (ფერმენტები) არ ხარჯავენ ზედმეტ ენერგიას საკვების გადახარშვის პროცესზე, ისინი დაკავებულები არიან ორგანიზმის აღდგენით.
✌️️ფაქტობრივად, უმი ხილი და ბოსტნეული თვითგადახარშვადია მათში მყოფი ფერმენტების წყალობით.✌️
ენზიმები პროდუქტებში ვერ ცოცხლობენ თერმული დამუშავების შედეგად, თუ ტემპერატურა 42 C მაღალია.
✔️ჩვენ ვიცით თუ რისგან შედგება საკვები, რომელსაც ვჭამთ, ჩვენ შეგვიძლია გავაკეთოთ შეგნებულ არჩევანი რა ვჭამოთ და რა არა. ამ არჩევანს ჩვენ ვაკეთებთ ყოველდღე.
სამწუხაროდ, თანამედროვე ადამიანებისთვის არ არის ცნობილი სწორი კვების კულტურა. ისინი ჭამენ „სიარულისას“ რაფინირებულ, გადამწვარ, გადახარშულ საკვებს, არ უფიქრდებიან პროდუქტების შეთავსებადობაზე. ამ ყველაფერს მიჰყავს ადამიანის შიდა ენზიმების მუშაობა „ნოლზე“.
რა თქმა უნდა, ჯანმრთელ ორგანიზმს თვითონ შეუძლია აწარმოოს ენზიმები, მაგრამ მას შეუძლია მიიღოს ენზიმები საკვებიდან, და ამით შეუმსუბუქოს ორგანიზმს მუშაობა.
ამასთან ერთად, კუჭქვეშა ჯირკვალი იძულებულია აწარმოოს ენზიმების დიდი რაოდენობა, რაც მის გადატვირთვას იწვევს და, საბოლოო ჯამში, ხდის ორგანიზმს უფრო მგრძნობიარეს კიბოს, გასუქების, გულ-სისხლძარღვთა და სხვა მრავალი დაავადებების მიმართ.
იმისათვის, რომ ავარიდოთ ორგანიზმი ენზიმების დიდ რაოდენობის წარმოებისგან, სასარგებლოა მივირთვათ პროდუქტები უმად.
ხილი, ბოსტნეული, მწვანილი, ხორბლის მარცვლის ღივები – არის ბუნებრივი გზა ორგანიზმის ტუტიანბისთვის და გაჯანსაღებისთვის, რადგან ისინი წარმოადგენენ ვიტამინების და მინერალების ბუნებრივ წყაროებს მათი ყველაზე ხელმისაწვდომი და შეთვისებადი ფორმით.
✔️მოუწყეთ საკუთარ თავს განტვირთვის დღეები ხილსა და ბოსტნეულზე, ნუ შეგეშინდებათ უმი სტაფილოსი, ჭარხლის, გოგრის, ყაბაყის, ჩართეთ თქვენს კვებაში სხვა და სხვა მწვანე-ხილ-ბოსტნეული სმუზი. ❗️მაგრამ, თანდათან გაზარდეთ მათი თანაფარდობა თქვენს რაციონში, იმისათვის, რომ თავიდან აიცილოთ დარღვევები და მეტეორიზმი, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტს სჭირდება დრო, რომ მოერგოს კვების ახალ სახეობას.
იყავით ჯანმრთელები!