#foodbasics

არაქისი… რათო უნდა იყოს ორგანული?

     შეარჩიეთ მხოლოდ ორგანული არაქისი. ეს აფლატოქსინის მიღების რისკს მინიმუმამდე შეამცირებს, რადგან ორგანული ბრენდები ინარჩუნებენ წარმოების მაღალ სტანდარტებს.

არაქისის შენახვა დიდ კითხვებს ბადებს:  აფლატოქსინები არის ტოქსიკური ნივთიერებები, რომელსაც სოკო ასპერგილი წარმოქმნის. ის ცხოვრობს ტენიან, არასათანადოდ შენახულ მარცვლეულში.  მოხალვის დროს,  თითქმის არ ნადგურდება.  ცნობილია, რომ აფლატოქსინები ძლიერი მუტაგენური და კანცეროგენული ნივთიერებებია. ფართო კვლევის თანახმად, აფლატოქსინებს შეუძლიათ ღვიძლის კიბოს განვითარების სტიმულირება.
ყურადღება უნდა მიაქციოთ ომეგა 3: 6-ის თანაფარდობას. აქაც ცუდად გვაქვს საქმე  – არაქისში ეს უდრის 1: 5000-ს. ომეგა 6-ის გადაჭარბებული მოხმარება და ომეგა 3-ში დისბალანსი არის გზა ანთებისკენ.
ალერგენული, ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა ტხილეული.  კიდევ ერთხელ, აირჩიე სუფთა ორგანული არაქისის კარაქი. სხვათა შორის, რაც უფრო ადრე მიიღებენ ამ პროდუქტს ბავშვები, მით უფრო დაბალია ალერგიის განვითარების რისკი ზრდასრულ ასაკში.
დაბოლოს, შეგიძლიათ მიირთვათ არაქისის კარაქი ან არაქისი, თუ დარწმუნებული ხართ პროდუქტში, რომელსაც ყიდულობთ, თუ ის სუფთაა დანამატების გარეშე და თუ თქვენი რაციონი  შეიცავს ზუსტად EPA და DHA (თევზი / წყალმცენარეები) და, რა თქმა უნდა, თავი შეიკავეთ,  რადგან არაქისი ძალიან კალორიულია (100 გრამი – 580 კკალ)

 

არაქისის კარაქი/ Peanut Butter, 250G

 

მიწის თხილის კარაქი დაცეხვილი 250გრ| Peanut Butter Crunchy Bio 250 G – Terrasana