ინგრედიენტები: ბაობაბის ხილის მშრალი რბილობი * 100% (* დამოწმებული ორგანული ინგრედიენტი).
მოხმარების წესი: დღიური დოზა არაუმეტეს 4 ჩაის კოვზისა, ბავშვებში რეკომენდებული დოზა აკონტროლეთ. პროდუქტის მოხმარებისას რეკომენდებულია დიდი რაოდენობით სითხის მიღება.
კვებითი ღირებულება 100 გ -ში: ენერგეტიკული ღირებულება – 1020 კჯ / 246 კკალ. ცხიმი – 1.2 გ გაჯერებული ცხიმოვანი მჟავები – 0,5 გ ნახშირწყლები – 31 გ მათ შორის შაქარი – 21 გრ ბოჭკოვანი – 51 გ ცილები – 2.4 გ მარილი – 0.03 გ.
შენახვის პირობები: შეინახეთ გრილ და მშრალ ადგილას.
გლუტენის გარეშე. ვეგანური.
ბაობაბის ეკოლოგიური ფხვნილი მზადდება ბაობაბის ნაყოფის დაფქვილი რბილობილისგან. ასობით წლის განმავლობაში, აფრიკულ ქვეყნებში ბაობაბი ითველბა კვებითი რაციონის მთავარ შემადგენელად. ამ ნაყოფს ახასიათებს მჟავე, ოდნავ მწკლარტე გემო და წარმოადგენს საკვები ბოჭკოს შესანიშნავ წყაროს. რეკომედირებულია დავამატოთ ხილის კოქტეილებში, ფაფებში, სმუზიში, წვენებში, სალათებში, იოგურტებში და სხვა დესერტებში.
ბაობაბი (лат. Adansonia digitata) – ხე, რომელიც იზრდება აფრიკულ სავანებში. ერთ ერთი ყველაზე მსხვილი ხე მსოფლიოში — საშუალო სიმაღლით 18-25 მ მისი ღეროს გარშემოწერილობა შეადგენს 10 მ. უდიდესი ექზემპლარების გარშემოწერილობა აღწევს 40-50 მ.
იზრდებიან 6000 წლამდე.
ბაობაბის ნაყოფის რბილეულს გააჩნია უდიდესი კვებითი ღირებულება, რომელიც შეიცავს ამინომჟავების ფართო სპექტრს, ვიტამინებს, მიკრო-და-მაკროელემენტებს, ბუნებრივ მჟავებს. ბაობაბის ფოთლებს, თესლებს და ნაყოფებს აქვთ სამკურნალო თვისებები. განსაკუთრებულ ღირებულებას წარმოადგენს ნაყოფის მაღალხარისხიანი საკვები ბოჭკო.
სავანეთის მაცხოვრებლები უწოდებენ ბაობაბს „სიცოცხლის ხეს“ ან „ხეს-აფთიაქს“.
ბოლო წლების განმავლობაში ამ ხის უნიკალურმა თვისებებმა გამოიწვია მისი პოპულარობა აშშ-სა და ევროპაში საკვები ინგრედიენტის და სხვადასხვა ბიოდანამატების სახით. გამოჩნდა ბევრი სამკურნალო პრეპარატი ბაობაბის ნაყოფებისგან. პროგნოზირებადია, რომ ბაობაბი შეიძლება გახდეს ათწლეულის ნამდვილ „აღმოჩენად“.
ნაყოფების რბილობილს ახმობენ და ფქვავენ; წყალში გახსნისას ის ხდება გამაგრილებელ სასმელად, რომელიც ოდნავ ჰგავს „ლიმონათს“, აქედან მოდის ბაობაბის კიდევ ერთი სახელწოდება —ლიმონათის ხე.
ბაობაბის ფხვნილი – უნიკალური საკვები დანამატია, ამასთან ერთად ადვილი მოხმარებაში. მოამზდეთ დილით ოჯახისთვის შვრიის ფაფა? ბაობაბის ფხვნილის 2 კოვზი გარდაქმნის თქვენს საუზმეს სრულყოფილ ვიტამინურ კომპლექსად, ბაობაბი გაამდიდრებს თქვენი საკვების გემოს ხარისხს, მისცემს თქვენს კერძებს ციტრუსის სიმჟავეს, კერძოდ კი, იდეალურად მოუხდება სმუზის.
რეკომენდირებულია არ გააცხელოთ, რადგან ამან შეიძლება დააზიანოს მისი საკვები თვისებები.
ბაობაბის ნაყოფის თვისებები:
- ერთ ერთი ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტი
შეიცავს 10 ჯერ უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე ფორთოხალი
შეიცავს 6 ჯერ უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე მოცვი და მაყვალი
შეიცავს 4 ჯერ უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე ვაშლი ან კივი
შეიცავს 2 ჯერ უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე ტიბეტური კენკრა გოჯი
- С ვიტამინის მდიდარი წყარო: С ვიტამინის შემცველობა 6 ჯერ უფრო მეტია, ვიდრე ფორთოხალში
• შეიცავს 6 ჯერ უფრო მეტ კალიუმს, ვიდრე ბანანი
• შეიცავს პოლიუჯერ ცხიმმჟავებს ომეგა-3, ომეგა-6 და ომეგა-9
• შეიცავს უფრო მეტ რკინას, ვიდრე წითელი ხორცი
• შეიცავს უფრო მეტ მაგნიუმს, ვიდრე ისპანახი
• შეიცავს 2 ჯერ მეტ კალციუმს, ვიდრე რძე
• შეიცავს 9-დან 10 შეუცვლელ ამინომჟავას
ბაობაბის რეგულარული მოხმარება დადებითად მოქმედებს:
იმუნურ სისტემაზე;
გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე;
არტერიულ წნევაზე;
კბილების და ძვლების მდგომარეობაზე;
კუჭ-ნაწლავში ლაქტო-და ბიფიდო-ბაქტერიების ზრდაზე;
ახდენს ნაწვალის მუშოაბის რეგულაციას და თავიდან აცილებს კუჭის და მსხვილი ნაწლავის აშლილობებს ;
ახდენს დადებით დინამიკას დიზენტერიის, დიარეის მკურნალობის დროს, კანის დაავადებების დროს, სისხლით ხველის დროს ;
ოსტეოპოროზის დროს;
გამოყავს თავისუფალი რადიკალები;
შინაგანი ორგანოების ნორმალურ განვითარებზე;
კანის ელასტიურობაზე;
ნერვების უჯრედულ მთლიანობაზე;
მხედველობის გაუმჯობესებაზე;
ორგანიზმში ბალანსის შენარჩუნებაზე;
ერძვის გარე და შინაგანი ორგანოების ანთებებს;
ალერგიას;
იცავს ულტრაიისფერი სხივებისგან;
იცავს გარემოს აგრესიული გავლენისგან;
აახალგაზრდავებს ორგანიზმს.