ინგრედიენტები: აგავას სიროფი * 100% (* დამოწმებული ორგანული ინგრედიენტი).
აღწერა: ორგანული აგავას სიროფი შესანიშნავი ალტერნატივაა ტრადიციული დამატკბობლებისთვის. დამზადებულია კონცენტრირებული აგავას წვენიდან. ეს აჩვენებს მაღალ ხსნადობას. ჩვენ გირჩევთ მას საცხობად, დესერტებად, როგორიცაა ნაყინი, ვაფლები ან ბლინები. ასევე იდეალურია სასმელებში.
კვებითი ღირებულება 100 გრ-ში: ენერგეტიკული ღირებულება – 1326 კჯ / 312 კკალ ცხიმი – 0 გ გაჯერებული ცხიმოვანი მჟავების ჩათვლით – 0 გ ნახშირწყლები – 78 გ შაქრის ჩათვლით – 69 გ ცილა – 0 გ მარილი – 0.02 გ.
შენახვის პირობები: შეინახეთ მშრალ, გრილ და ბნელ ადგილას.
გლუტენის გარეშე. ვეგანური.
100% ორგანული აგავის სიროფი წარმოადგენს ტრადიციული შემატკბილებლების შესანიშნავ ალტერნატივას. მზადდება აგავის წვენის კონცენტრატისგან. რეკომენდირებულია ცხობისთვის, დესერტებისთვის, როგორც დანამატი ნაყინში, ვაფლებსა ან ბლინებში და, ასევე სასმელების შეტკილებითვის. დღიური დოზა არ უნდა აღემატებოდეს 25-30 გრ დღეში.
აგავის სიროფის სიტკბო ცოტათი უფრო მაღალია, ვიდრე შაქრის, ამიტომ იმის გათვალისწინებით, რომ თითქმის ერთნაირად კალორიულია (306 კკალ) სიროფის გამოყენება უფრო „მომგებანია“.
მოტკბო გემო აიხსნება პროდუქტში არა მხოლოდ გლუკოზისა და ფრუქტოზის, არამედ ინულინის შემცველობითაც. ეს ნივთიერება არ მიეკუთნება ფიგურისთვის საზიანო „მარტივ“ შაქრებს, მაგრამ აქვს თითქმის იგივე ტკბილი გემო. სისხლში გლუკოზის შემცველობაზე ინულინი პრაქტიკულად არ ახდენს გავლენას და ხდის აგავის სიროფს ნაკლებ საზიანო ტკბილეულად ორგანიზმისთვის, ვიდრე თეთრი შაქარი, და მისი ზომიერი გამოყენება შესაძლებელია როგორც შაქრიშემცველი ადამიანებისთვის შაქრის დიაბეტით.
შემატკბილებელმა შეიძლება მოიტანოს ზიანი მხოლოდ ორ შემთხვევაში: თუ დიდი რაოდენობით შეჭამთ ან თუ ვინმეს აქვს მისი კომპონენტების გადაუტანლობა (ალერგია აგავაზე).
მჟავა-ტუტოვანი ბალანსი — იდეალური წონის და კარგი ჯანმრთელობის გზა